Wij zijn Hanneke Versteeg en Petra Olthof en zijn beiden coach binnen strandcoaching. Wij zullen ons persoonlijk aan jou voorstellen.

Hallo, ik ben Hanneke Versteeg, studieadviseur bij de opleiding Journalistiek te Zwolle. Vrouwen hebben mijn hart. Ik vind de meeste vrouwen diverser, breder georiënteerd en interessanter dan de meeste mannen. Ik zie het zo: het leven van vrouwen is minder gelijkmatig, vrouwen hebben duidelijker dan mannen dat hun leven is ingedeeld in fases. De fase van kinderen (proberen te) krijgen, kinderen opvoeden, lege nest, overgang, al deze fases zijn bij vrouwen duidelijk aanwezig dan bij mannen. Deze duidelijke verschillende levensfases maakt ook dat vrouwen vaak moeten herijken. Wat is in deze levensfase goed voor mij? Wat past nu bij mij? Wat is goed voor mijn carrière en  wat wil ik niet meer? Ik kan jou  begeleiden bij deze levensfase gerelateerde vragen.

Ik heb veel energie, ben optimistisch en lichtvoetig. Tegelijkertijd houd ik ook van diepzinnige gesprekken. Hoe pijnlijk het onderwerp ook is, ik kan met je meevoelen, de diepte zoeken, maar ook op luchtige toon zwaarmoedige onderwerpen bespreken. Ik zie snel verbanden, kan hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. Dit maakt dat je met mij geen uren durende gesprekken hoeft voeren. Ik kom snel tot de kern. Ik houd van buitenzijn ook met slecht weer. Coachgesprekken met mij zijn dan ook bijna altijd buiten in de natuur.

Ik heb Nederlandse Taal en Letterkunde gestudeerd in Utrecht. Ik ben opgegroeid in Heemse, een piepklein dorp  dichtbij de Duitse grens. Ik voel me thuis bij mensen uit de Randstad en voel ook een grote liefde voor mensen van buiten de Randstad.  Ik heb de Opleiding tot Coach afgerond in 2016. Ik ben daarnaast ook Loopbaancoach, ook van die opleiding heb een diploma. Ik zie je kwaliteiten en kan die benoemen Ik ben geïnteresseerd in gezonde voeding en bewegen en ook over deze onderwerpen met je meedenken.

             

Mijn naam is Petra Olthof. Ik ben een NOBCO geregistreerde coach. Hanneke heb ik leren kennen op de opleiding tot coach in 2016. Samen zijn we na de opleiding ons  coachbedrijf gestart. Vrouwen en hun welzijn hebben al jaren mijn interesse. Mijn loopbaan ben ik begonnen als psychiatrisch verpleegkundige. Als yogadocent ben ik gespecialiseerd in de verschillende levensfases van vrouwen waaronder zwangerschap,geboorte en babymassage, de overgang en de invloed die deze heeft op het lichaam en de geest van een vrouw,

Sinds juli 2020 ben ik gediplomeerd als stress-en burn-out-begeleider.

Ik ben rustig, bedachtzaam, respectvol en oprecht. Daarnaast  ben ik doortastend en sfeergevoelig hierdoor krijg ik snel zicht op de kern van een coachvraag.

Ik werk oplossingsgericht en op het concreet kunnen zetten van stappen op weg naar het gestelde doel. Belangrijk hierbij vind ik de eigen regie en verantwoordelijkheid. Ik zet vrouwen in beweging.

Ik begeleid vrouwen in hun loopbaan., maar ook tijdens een burn-out ben je bij mij aan het juiste adres. Ik breng oorzaken van burn-out in kaart, schrijf een plan.

Ik ben een niet alledaagse coach, dat merk je aan de werkvormen die ik gebruik. Ik haal mensen graag uit hun comfortzone door onverwachte dingen te zeggen of te laten doen. Ik zorg ervoor dat dit nooit vervelend of gênant wordt. Creatieve interventies, zoals schrijven en schilderen kunnen ondersteunend zijn om vanuit het denken naar de emotie te komen.